След задържането  на Рангел Бизюрев Цалапица отново излиза на протест

...
След задържането  на Рангел Бизюрев Цалапица отново излиза на протест
Коментари Харесай

Защо разследването откри противоречия в показанията на Рангел Бизюрев? ВИДЕО


След задържането  на Рангел Бизюрев Цалапица още веднъж излиза на митинг през днешния ден. Исканията на хората са  пожизнен затвор за всички участници  в убийството на Димитър Малинов. Протестът идва след   съвещанието на Окръжен съд в Пловдив, в което  за първи път упрекнатият за убийството на Митко- Рангел Бизюрев даде показания. Той твърди, че гибелта на Митко е случай, до който  се е стигнало след счепкване и сборичкване сред двамата, като Рангел блъснал Митко единствено 4 пъти в тялото. Разминават ли се показанията на Рангел Бизюрев с тези на братята Борислав и Валентин Динкови? Откри ли следствието несъгласия? Разказва Тина Ивайлова:



В поредност от следствия потърсихме отговори: Защо беше погубен Митко от Цалапица? Търсят ги към този момент 8 месеца и неговите близки и другари. Показахме ви хронологията  на събитията от 20-ти юли-2023-та. Нека си напомним:

Първоначално Борислав признава, че е блъснал Митко  един пестник, след това се отхвърля от тези показания и твърди, че изобщо не го е  удрял. Твърди също, че само Рангел го е бил и умъртвил. Показахме ви нееднократно записи от охранителни камери, които изчистихме благодарение на специалисти.  Това, което виждате се случва на към 70-80 метра от мястото, което показва Борислав в следствения опит.  Няма смяна в точността тутакси на камерите. Мястото, което виждате  е зад пощата, където е засечена да излиза колата на Борислав на загасени фарове. Вариантите са два: или тук е сниман различен пердах в същия час, или някой бдителен също е видял на къде сочат камерите на читалището.



Според здравната експертиза-Митко има счупени няколко ребра и счупени носни кости. Фаталният удар, довел до неговата гибел е точно счупването на носа му и аспирирана кръв.

Показахме ви  дейностите на 19-годишният Атанас Гунчев и малолетно  момиче.  Тяхната роля:



Двамата са близки другари на Борислав и Валентин. В 23.00 часа от записите от камерите се вижда, че Атанас и момичето потеглят от скамейка при параклиса, на която са се събрали много хора, и отиват на кръговото на площада. Атанас приказва по телефона, момичето го съпровожда. Поглеждат към площадката  зад пощата и незабавно се връщат на пейката, като Атанас не стопира да приказва по телефона.  Две минути откакто те се връщат на пейката, на площадката се появява колата на Борислав и осветява фигури на хора. От фрагментите по-късно се вижда и човек, който лежи до стълба. 3 минути по-късно колата излиза на загасени фарове от мястото към основния път.



В 23.19 часа ясно се вижда от камерите по какъв начин момичето става да приказва по телефона, привиква Атанас встрани, той отива и взима телефона си от скамейка и тича към мястото. Оказа се, че Атанас Гунчев е основен очевидец. В показанията си Борислав обаче  на никое място не загатва ролята на Атанас, който призна пред проверяващите, че са го извикали да бъде отцепка и е видял качването на тялото на Митко в колата на Борислав.



Атанас е трябвало да следи за хора до момента в който те изнасят тялото към сметището, тъй като това се случва по маршрут край къщата на Митко. Атанас се връща на пейката в 23.27 часа, т.е 7 минути откакто е тичал до мястото.



Рангел  Бизюрев беше екстрадиран в страната ни на 20-ти март, откакто бе хванат в Дания преди четири месеца. След 5-часов разпит пред прокуратурата той даде показания и пред   Окръжен съд в-Пловдив. Според неговите показания  до гибелта на Димитър се е стигнало след счепкване и сборичкване сред двамата, като Рангел ударил  Митко 4 пъти по тялото. Отрича да го е удрял  по главата. Твърди, че са били единствено двамата с Борислав Динков, само че Борислав не го е удрял. Според служебния бранител на Бизюрев -Димитър Колев случилото се е случай.:



„ Вие чухте, Рангел Бизюрев не отхвърля, че е нанасял удари 4 на брой, само че отхвърля тези удари да са били в региона на главата, което е несъгласието с казаното от очевидеца Динков. Той не отхвърля, че е направил нещо. Но има разлика в това да имаш желание да умъртвиш някого съзнателно и да отидеш да разговаряш с него. Да възникне някакъв спор и да причиниш гибел по несъобразителност.  Отрича двамата братя да са имали каквито и да е било връзки с нанасянето на удари и всичко останало. Думите му, сподели че, нито един от двамата братя не е взел участие с нанасянето на ударите.



„ Това за мен не е допустимо, аз присъствах на разпознаването на Митко в моргата и това, което видях не го поисквам на никой родител да го види. За мен персонално Митко е удрян и ритан на всички места по тялото. Удрян е в главата не един път. Имаше изкъртени зъби и считам, че един човек това няма по какъв начин да го направи. Има доста удари, синини на всички места по тялото. Били са го като куче. “, сподели Йордан Бимбалов, брачен партньор на майката на Митко.



„ И двамата се оневиняват, е кой тогава счупи на Митко носа? Рангел един тип ги оправда тях, че те нищо не са правили. Рангел е нанесъл 3-4 удара в торса на Митко, ами тези удари в лицето, кой ги нанесе? “, пита майката на Митко -Атанаска Бакалова.



В  един от разпитите си по време на следствието, Борислав споделя:

„ Рангел слезе от колата, приближи се до Димитър, хвана го с ръце за раменете и го попита:  Какво си приказвал за мен? Рангел стартира да рита с колене в региона на корема Димитър. Ритна го 3-4 пъти с двете колена. Димитър не отвърна на ударите, а единствено се мъчеше да се защищава и споделяше:  Нищо не съм приказвал за теб, брат. Аз от самото начало стоях в колата. Рангел го удари 2-3 пъти в лицето с юмруци и с двете си ръце, като  ударите бяха вид ъперкът, със свити юмруци и със размах от долу в региона на лицето. Понеже Димитър си беше закрил лицето с ръце, не видях тъкмо къде го удряше Рангел. Не видях никаква кръв. Димитър падна на колене и Рангел го ритна още 2-3 пъти в региона на гърдите. Аз извиках на Рангел да спре да го бие, само че той продължи да го рита. Митко също му сподели да спре, тъй като го блъснал доста неприятно. Митко се държеше за корема в профил. Рангел го хвана за блузата в региона на раменете. Изправи го и удари няколко пъти странично в едно дърво и в един бетонен дирек. “,



„ Рангел Бизюрев твърди, че е нанесъл 4 удара в региона на ребрата и торса. Докато очевидецът Динков твърди, че е имало 2 удара, които са били в региона на главата и лицето с удари вид ъперкът. Борислав Динков не е нанасял удари. Това са изказванията на Рангел Бизюрев. “, добави юрист Димитър Колев.

„ Как по този начин Митко е със строшен нос, носна бариера и кръвта му се стича в гърлото? Ние към момента се чудим, кой изкара Митко от у дома. Митко  въпросната вечер си написа с Яница Герджикова до последно. В последния чат, който виждам е с Яница Герджикова. Въпросната вечер, когато той е по центъра е със Светослав Марчев. През следобеда са били с него. През деня е бил в „ Занкопа “ да оказва помощ на Борислав Динков да боядисват някакви рамки…Хората, които могат да изкарат Митко от у дома, това са Борислав Динков, Яница Герджикова и Светослав Марчев. “, сподели още Атанаска Бакалова.

Преди време пред  екипа ни бабата на Борислав и Валентин – Бойка Динкова несъзнателно или не, загатна името на Светослав. Ето точните й думи тогава:



„ Можели са да оказват помощ, само че те са били уплашени. Те не са 30 или 40 годишни, те са единствено на 19 години момчета. Как може да реагират? Светослав и Борислав са били уплашени, аз по този начин си го изяснявам. Не знам и по какъв начин е реагирал този до тях, другото момче Рангел. Въпреки всичко е бил единствено Борислав там, Валентин го е нямало. “, сподели Бойка Динкова.

По време на съвещанието в Окръжен съд -Пловдив стана ясно, че в нощта на убийството на Димитър Малинов, по време на багра, е имало скришен очевидец.

„ И съм сигурна, че този очевидец скришен е Светослав Марчев.  Това е момчето, което го виждаме на записи от камерите, че те се возят в автомобила на Борислав. “, уточни Атанаска Бакалова.

Светослав Марчев отхвърли коментар пред екипа ни.



„ В момента, в който Рангел беше хванат, Петър Динков стартира да написа в групите на Цалапица. Щял да съди, че неговите деца били почтени, те нищо не били създали. Рангел всичко бил направил, той щял да си поеме цялата виновност. Всичко щял да си признае. Дори Петър качи чат, написал е: „ че е платил, където би трябвало “. Аз съм възмутена. Защо се позволява всичко това? Неговите синове нито са били Митко, нито са копали, нито са го заровили, всичко преписват на Рангел. Двамата близнаци влизат, надали не да оказват помощ на Рангел. Те му носят всичко. “, добави Атанаска Бакалова.

Търсихме за коментар семейство Динкови нееднократно. Отказват подобен.

Кой умъртви Митко?Продължаваме да следим този случай.!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР